Hindertid

HINDERTIDER, bokningar går före 

OJÄMN VECKA:

ONSDAG: Hela dagen

FREDAG:  Hela dagen, hindren kan stå framme mellan fredag och lördag

LÖRDAG:  Fram till 13:00

SÖNDAG:  Fram till 13:00

 

JÄMN VECKA:

ONSDAG: Hela dagen

FREDAG:  Hela dagen, hindren kan stå framme mellan fredag till lördag

LÖRDAG: Fram till 13:00

SÖNDAG: Fram till 13:00

Onsdag och fredag är det möjligt att ta in hinder hela dagen men man behöver undvika att hoppa om det är många i ridhuset. Även under hindertids dagarna onsdag och fredag så behövs det stämmas av på FB så att alla kan få plats för sin ridning. Övriga tider kan vara ok om det inte stör annan och man är ödmjuk och lyhörd.

Hoppning utöver hopptiderna får endast ske efter överenskommelse, och undvik att rida ensam. Hinder skall bäras ut och ställas på sin plats i direkt anslutning till att ridningen avslutas. Underlaget skall återställas med kratta om det behövs. Hinder kan ibland stå framme på ridbanan. Sommartid kan det finnas hinder framme, företrädesvis på utebanorna (gräs och grus). Vintertid kan det finnas hinder inne i manegen. Hela banor med hinder i manegen får endast stå framme i minimal omfattning och då meddelas det på vita tavlan. En grundregel är att en volt ska hållas fri från hinder.

Aktsamhet om hindermaterialet. Inga bommar ska utsättas för fukt och väta, därför ska alla bommar bort från marken efter avslutad användning. För cavelletti och andra markbommar används helst omålade bommar eller de som är sämst. Plastbommar, skumgummibommar och plaströr får också användas till markbommar. Markbom till hinder som tillhör hopphindret får vilken bom som helst användas till. Dessa bommar har inte en ökad tramprisk.

Lösa hästar i manegen är i huvudsak inte tillåtet.


                                                                                                                                  

 

Välkomna till Stall Hamra

Ucklahoma, Just for fun!!

Sofia Westergren

0705-776376 sofia@stallhamra.se

Dan  Westergren

0702-582985

Håll dig uppdaterad om vad som händer på Stall Hamra via Nyhetsbrevet. Skriv in din mail redan idag här