Hel Concept

HEL CONCEPT

Upprätthåller hälsan

Den här formen av terapi stödjer kroppen på olika sätt t.ex. med uppvärmning av muskler, balanserar hormonsystemet, aktiverar ämnesomsättningen, förstärker immunsystemet. Infraröd värme och färgljusterapi har många fördelar när det gäller att bibehålla hästens hälsa.

Optimera prestation

För att hästen ska prestera maximalt så tror vi starkt på att hästen måste som bäst både fysiskt och psykiskt. Bucher Aura Coach upplyser om potentiella svagheter i hästens kropp, vilket gör det möjligt för tränaren/ryttaren att förbättra hästens välbefinnande samt justera träningen.

Förebyggande syfte

Infraröd värme & Färgljusterapi stimulerar lymfsystemet, hjälper till att bli av med slaggprodukter samt hjälper till att sänka mjölksyrenivån. Vilket i allmänhet gör hästen mjukare, mer flexibel och bättre balanserad i sin kropp. Korrekta biomekaniska rörelser är en nyckelfaktor för att förhindra skador.

Ökad kunskap, bättre beslut

Kunskap är nyckeln till framgång. Om du känner till hästens svagheter kan du tillämpa lämpliga stöd och lösningar innan det blir ett problem. Bucher Aura Coach kan hjälpa dig med ytterligare kunskap om hästens nuvarande tillstånd.

Mer kostnadseffektivt på lång sikt

Att förebygga skador är vad vi vill åstadkomma, det sparar både tid, pengar och lidande för hästen. Våra terapienheter är ett viktigt verktyg för att hålla hästens hälsa på toppnivå samtidigt som man sparar pengar på lång sikt.

Användaren Robert Lagergren upplevelse
Nyligen så träffade vi Stefanie Egger som driver ”HEL koncept”. Detta företag jobbar med infraröd värme och jag måste säga att detta var en helt grym upplevelse som jag varmt kan rekommendera alla hästägare.
Vi kommer försöka få till att Stefanie Egger kommer till en av våra koträningar I vara samt på Andy Adams clinicen senare i höst där alla som vill får prova på ”boxen”.
Denna terapi är en ledande produkt som kommit fram genom forskning i medicin, vetenskap och teknik som innehåller den senaste förståelsen om hur kroppen fungerar.
Syftet är att upptäcka, förebygga och förhindra att en skada uppstår, innan det har gått så långt att hästen måste vila i flera månader.
Så här fungerar HEL Concept Boxen:
HEL Concept BOX :
Effekterna med infraröd B djup värmebehandling, terapi och ett spektralt ljus har visat sig ge väldigt positiva resultat.
HEL Concept BOX analyserar hästarna för att kunna identifiera eventuella fysiska och psykiska blockeringar. Analysen omfattar muskler, senor, ledband, leder, rygg och organ.
De identifierade blockeringarna behandlas med målinriktad spektralljusterapi och infraröd B-djup och värmebehandling för att underlätta problem som hästen visar sig ha.
• Boxen minskar mjölksyran hos hästarna.
• Boxen upptäcker skador som inte än är synbara i ligament, leder, senor, organ och muskler. (Innan svullnad och värme)
• Boxen visar om träningen är rätt för just den hästen. (Kanske du behöver ändra träningen lite för bättre resultat)
• Boxen hjälper till att behandla skador (minska läknings tiden) genom att öka blodflödet till det skadade området.
• Boxen gör att hästen blir mer mentalt balanserad och avslappnad. Hjälper hästen att fokusera på jobbet.
• Boxen är den perfekta behandlingen för hästar som är stela eller efter hårt arbete får muskel problem.
Den fysiska potentialen är beroende av energi i kroppen. Om det naturliga flödet av energi är blockerat kan full prestationspotential inte längre utnyttjas fullt ut. Muskelspänningar (mjölksyra), oregelbunden andning och matsmältnings problem är resultatet.
Eftersom BEST Box hittar och behandlar blockeringar som i sin tur ökar energi flödet till cellerna så kommer hästarnas prestationsförmåga att förbättras!
Vill du läsa mer om HEL Concept BOX gå in på deras hemsida: https://www.helconcept.com/hel-concept-sve.html
2

                                                                                                                                  

 

Välkomna till Stall Hamra

 

Dan  Westergren

0701-582985

nellie@stallhamra.se

0705-776495

sofia@stallhamra.se

0705-776376

 

Håll dig uppdaterad om vad som händer på Stall Hamra via Nyhetsbrevet.

Skriv in din mail här nu med detsamma :)