Uppstallning

  Stall Hamra har boxar i uppvärmt stall och även några uteboxar

 

Vacker natur omsluter ridanläggningen.

Där berg och porlande bäckar bidrar till en trygg inramning

för våra hästar

Utebox

Tillfälle att hyra för en lägre månadskostnad och ändå ha tillgång till alla bekvämligheter. För knappt 2000 kr/månad så har man en utebox (3,5x3,5), rasthage, stor gräshage med hästkompisar. Sadel och träns hängs i den uppvärmda sadelkammaren. Täckeshylla i foderkammaren för plats för sina egna saker.

Innebox

Box inne i stallet kostar knappt 3000 kr/m (3,5 x 3,5). Varje box har en mindre grushage med en egen ytterdörr till. Varje box har öppningsbart fönster. Vattenkoppen i boxen rymmer ca en normal stor hink vatten, egen design av den rostfria vattenkoppen. Stallgången har gummimatta och är bred och där finns täckeshängare och utrymme för höpåsar. tränshängare, sadelhängare, hjälmhängare, garderob och ett extra förvaringsutrymme i foderkammaren, där det även finns plats för ditt foder. Hästen får disponera en egen stor gräshage  som ägaren sköter. Vill man så har vi även stora hagar där en flock hästar kan vara. Till de flesta hagar finns en vattenkran för att slippa bära vatten till sin häst.

I stallgången har vi golvvärme som används vid behov. Ett modernt ventilationssystem säkerställer hästens stallmiljö. Det finns två spolspiltor med varmvatten. Sadelkammaren har både fysiskt och tekniskt skalskydd. Det finns toalett med dusch i stallet och i cafeterian.

Allmänt

Tillgång till stort ridhus, utebanor på grus och gräs. Gott om fina ridvägar som består i huvudsak av grusvägar och flera rundor i olika väderstreck och längd. Vid utebanornorna finns fälttävlansinspirerande hinder som bank i olika nivåer, pullmangrav, vattengrav, vattenspegel och flera stockar.

Ensilage (12 kg) ingår för samtliga inhyrda hästar. Hästarna fodras 5 ggr/dag och detta hjälps alla åt med.

För självkostnadspris så finns olika typer av stallströ och tillgång till skrittmaskin och tvättmaskin. Med nya krav på gödselrutiner så är torv första hands val och detta kan kompletteras med halmpellets. Trailerparkering för 55 kr/mån.

Vi tar alltid referenser och stallets hyresgäster får tycka till om sökande innan inflyttning. Detta är för att vi är måna om det goda stallklimatet vi har. Slutligen är det stallrådet tillsammans med stallägaren som bestämmer.

De som hyr av oss måste vara ansvarsfulla och ordningssamma. Om det är intressant så hör av Dig till Sofia på mail: sofia@stallhamra.se eller ring Sofia 0705-776376 (ej e kl 20:00). http://www.stallhamra.se

 För att läsa avtalet så behövs en lösenord /avtal

 

Miljö och hållbarhet 

Stallet har solpaneler som producerar den el som förbrukas. Vi som är i stallet slösar aldrig på varmvatten eller ljus. Den miljövänligaste elen är den som inte förbrukas

Stallet värms upp av bergvärme och värmen sätts endast på när det är såpass kallt att hästarna inte längre kan hålla stallet tempererat.

Sopor sorteras

Underlaget i manegen är helt biologiskt nedbrytbart

Gödseln går till jordförbättring, därför används endast torv och halmpellets som strö.

 

 

                                                                                                                                  

 

Välkomna till Stall Hamra

Ucklahoma, Just for fun!!

Dan  Westergren

dan@stallhamra.se

0702-582985

Sofia Westergren

sofia@stallhamra.se

 

Håll dig uppdaterad om vad som händer på Stall Hamra via Nyhetsbrevet. Skriv in din mail redan idag här