Stall Hamra

Paradis för häst och ryttare

Uppstallning

Stall Hamra har Boxar i uppvärmt stall och även några uteboxar, priserna gäller 2019.

Innehar tillstånd för verksamhet med häst enligt §16 Djurskyddslagen.

Utebox

Tillfälle att hyra för en lägre månadskostnad och ändå ha tillgång till alla bekvämligheter. För knappt 2024 kr/månad så har man en utebox (3,5x3,5), rasthage, stor gräshage med hästkompisar. Sadel och träns hängs i den uppvärmda sadelkammaren. Täckeshylla i foderkammaren för plats för sina egna saker.

Innebox

Box inne i stallet kostar 3072 kr/m, 3,5 x 3,5 (2019). Varje box har en mindre grushage med en egen ytterdörr till och öppningsbart fönster. Egen designad vattenkopp i boxen som rymmer ca en normal stor hink vatten. Stallgången är bred med gummimatta och där finns täckeshängare med utrymme för höpåsar, foderhinkar. 

Tränshängare, sadelhängare, garderob och ett extra förvaringsutrymme för täcken ingår. Hästen får disponera en egen stor gräshage med en del som är grusad och som används till rasthage när gräset inte bär. Vill man så har vi även stora hagar där en flock hästar kan vara. Till de flesta hagar finns en vattenkran för att slippa bära vatten till sin häst.

I stallgången har vi golvvärme som används vid behov. Ett modernt ventilationssystem säkerställer hästens stallmiljö. Det finns två spolspiltor med varmvatten. Sadelkammaren har både fysiskt och tekniskt skalskydd. Det finns toalett med dusch i stallet och i cafeterian.

Allmänt

Tillgång till stort ridhus, utebanor på grus och gräs. Gott om fina ridvägar som består i huvudsak av grusvägar och flera rundor i med olika längd. På gräsbanan finns fälttävlansinspirerande hinder som pullmangrav och flera stockar.

Ensilage (12 kg) ingår för samtliga inhyrda hästar (ej under sommaren då gräs prioriteras). Hästarna fodras 5 ggr/dag och detta hjälps alla åt med under vinterhalvåret, under sommaren har vi ett enklare schema.

För självkostnadspris så finns olika typer av stallströ och tillgång till skrittmaskin och tvättmaskin. Med nya krav på gödselrutiner så är torv första hands val och detta kan kompletteras med halmpellets. Anläggningen har inget lagerutrymme för hyresgästers önskemål om eget hö eller strö.Trailerparkering för 55 kr/mån.

Vi tar alltid referenser och stallets hyresgäster får tycka till om sökande innan inflyttning. Detta är för att vi är måna om det goda stallklimatet vi har. Slutligen är det stallrådet tillsammans med stallägaren som bestämmer.

De som hyr av oss måste vara ansvarsfulla och ordningssamma. Om det är intressant så hör av Dig till Dan på mail: dan@stallhamra.se eller ring 0702-582985 (ej e kl 20:00). http://www.stallhamra.se

Är du intresserad av uppstallning på anläggningen? Fråga efter lösenordet och läs om våra rutiner genom att;    Klicka här för avtalet    

 

Miljö och hållbarhet 

Stallet har solpaneler som producerar den el som förbrukas. Vi som är i stallet slösar aldrig på varmvatten eller ljus. Den miljövänligaste elen är den som inte förbrukas.

Stallet värms upp av bergvärme och värmen sätts endast på när det är såpass kallt att hästarna inte längre kan hålla stallet tempererat.

Sopor sorteras. Plast och skor ansvarar varje hästägare för att det tas till ÅVC, återvinningscentral. 

Underlaget i manegen är helt biologiskt nedbrytbart

Gödseln går till jordförbättring, därför används endast torv och halmpellets som strö. Strö köps på plats.