2020 en summering så här långt.

En summering av 2020 i slutet av sommaren.

 

Ett år som inte liknar något annat år. Ett år som kommer att gå till historien som året då coronapandemin slog till. 

Året började bra där Nellie gjorde ett starkt kval i Borås som gav biljetten till Scandinavium. Kvalen går över sex tävlingar och Nellie tog poäng på hälften av dem. Nellie och Conny red till sig en tredje plats den första dagen. Väl i final så satsade Nellie men det blev ett litet missförstånd som resulterade i ett stopp på en väl tilltagen oxer. Hästen med sina 17 år presterar på topp och vi kommer att spara på sprången för att hon ska hålla så länge som möjligt. Efter Scandinavium så kom Coronan och det blev stopp för allting. Länder stängde och ovisshet råder fortfarande om när allt blir normalt igen. I skrivande stund har tävlingar utan publik startat upp igen. Nellie och Conny har startat tre stycken 140 och det har varit starka och fina ritter men någon bom har fallit i varje start. Bara att träna på och starta fler så hoppas vi att den felfria ritten snart är gjord.

Busiga Elvis har vi hårdtränat med under sommaren. Elvis kan få för sig att springa mot utgången eller stå och tjura vid utgången eller mot framridningen. Så får man inte göra för då blir man utesluten när man tävlar. Man kan tycka att det är en rackarns häst när han gör så och kan hoppa så majestätiskt bra. Men nu är Nellie 170 cm lång och då har Elvis kommit på att minsta motståndens lag har ändrats och det är enklare att göra sin ryttare till viljes. Så nu galopperar han runt banan med spetsade öron och stor lyhördhet till Nellie. Denna förändring gjorde att de vann med drygt tre sekunders marginal i helgen på höjden 125 cm. 

High Contess som föddes på gården det år den blev inflyttningsklar blev fostermor i höstas. Familjen köpte ett föl på tysk online. När fölet anlände till Sverige tog sig Contess på sig rollen som fostermor till lilla Diddi (Dear Darling). Kanske var det detta extra uppdrag som gjorde Contessa mer svårriden? Lösningen vi fann var att låta Nellies tränare rida Contessa en gång i veckan och det har givit resultat. Hästen är betydligt lugnare och mer harmonisk. Hästen har också varit svårlastad och nu finns ingen tvekan att gå på lastbil eller transport. Otroligt skönt! Hon var med till Sundbyholm och gjorde två fina starter, den första felfri och den andra rullade sista bommen ur sin skålla. 

Cara PS familjens senaste inköp är en trevlig häst. Cara är uppfödd på ett stort stuteri i Tyskland där de rider in 300 hästar per år. Kanske är det för att hon har hanterats av proffs som hon är så bra att ha att göra med? Eller så är hon det trots att hon bara varit en i mängden? Nellie har gjort några träningar på henne i vintras och hon hoppar fantastisk och är hinderklok som få. Spelar ingen roll vilka hinder som ställs fram eller färg på vattenmatta, hon hoppar som hon har sett allt redan. Vi är så imponerade av henne som häst, talang och framtids hopp. I mars så mötte Nellie och Cara två rådjur. Rådjuren kom springande ut ur skogen rätt mot dem. Cara kastade sig runt och gick olyckligt över ett fårstaket och föll. Fallet resulterade i ett brutet nyckelben för Nellie och ett halvårs konvalecens för Cara. Nu har veterinären sagt att Cara är frisk och ska få hoppa igen i september. 

Flera förbättringar på anläggningen har skett. Nätet från ridhuset har nu blivit vindskydd för "Horse hotel" eller det runda stallet. Där finns det boxar för tillfälliga besökare till anläggningen. Ridhuset har fått en långsida med plast så man kan se det vackra berget utanför och ljus kommer in. Sargen har fått ett nytt lager med vitfärg, vilket gör ridhuset ljusare. 

Fyra hagar till har fått skjul för väderskydd. Unghästen Diddi fick ont i sina hovar som inte hängde med i utvecklingen att bära en kropp som mätte 150 cm. Fick reda på att det är vanligt att de större hästarna kan få med detta. Dan lade då in naturgrus som blev mjukare för Diddis små hovar och så blev det med ens mycket bättre. 

26 Jul 2020

                                                                                                                                  

 

Välkomna till Stall Hamra

 

Dan  Westergren

0701-582985

nellie@stallhamra.se

0705-776495

sofia@stallhamra.se

0705-776376

 

Håll dig uppdaterad om vad som händer på Stall Hamra via Nyhetsbrevet.

Skriv in din mail här nu med detsamma :)