Lotta N, ridläger

Hej hopp J

I torsdags den 6:e juli åkte jag och Frida ut på besök till Malinja gård på Tjörn för att hålla i ett helglägerför 3 glada tjejer. Helen Svantesson/Frida, Ines Nävergårdh/Afrodite och Selma Ahl/Polka.

Fredag den 7:e juli åkter vi ut för att bekanta oss med anläggningen och rida ut ihop med Ines och Selma. Frida tyckte tydligen det var livat att komma till ett nytt ställe några dagar och var super pigg att rida trots alla blinningar som jagade oss ”Fy för dessa flygfän”.

Lördagen kom med start av lätt regn som drog förbi och vädret var med oss. Gänget samlades kl 10 och vi började första passet kl 11. Tjejerna red fram och därefter fick var ock en rida runt och känna in sin egen sits och inverkan som vi tillsammans diskuterade. Detta för att var och en skulle få en känsla för vad vi skulle jobba med. Sen följde ett pass med som började med jobb utan stigbyglar och fokus var att ryttaren skulle hitta sin grundsits.

Efter passet bjöds det på grillade hamburgare med lyxiga tillbehör, fixade av Helena och Robert J super gott tack!! Det fanns gott om fika, dricka och kaffe. Man fick en sån härlig känsla av ridläger som man var på som barn.

När alla var mätta och goa så tog vi sats för att rida andra passet där vi skulle fortsätta jobba med ryttarens sits samt även börja jobba lite mer med att ge hästen rätt inverkan och balans i vardagsjobbet i detta pass hade vi låga hinder och travbommar.

Trötta nöjda tjejer åkte hem tidig kväll…      

Söndag samling kl 11. Jag var på plats kl 10 och byggde klart övningen för dagen och tog in trötta hästar för lite återhämtning innan träning. 12.00 kom det 3 lite sega ekipage ridandes men efter uppvärmning på stora gräsängen så verkade alla vara laddade för ett sista pass i ridhuset. Idag fokuserade vi på att få koll på hästens och ryttarens samverkan med volter och flyttningar av hästens bakdel detta ihop med lite låga hinder gav de lite huvudbry med alla tre löste det super efter en stund. Vi avslutade passet med att diskutera vad de själv kände för förändring i sin sits efter helgen och vad de fortsatt skulle jobba med och sen bar det av i galopp på stora ängen ”ärovarv” med glada tillrop och applåderJ

Frida fick bo kvar på Malinja till måndag kväll då vi tog en sista uteritt med Ines och en härlig galopp på ängenJ därefter hemfärd till Stall Hamra igen.

Tack till alla medverkande för en lyckad helg!!

(OBS! Vi kör igen helgen v 31 5+6:e augusti..)

//Lotta Nävergårdh

 
11 Jul 2017

                                                                                                                                  

 

Välkomna till Stall Hamra

 

Dan  Westergren

0701-582985

nellie@stallhamra.se

0705-776495

sofia@stallhamra.se

0705-776376

 

Håll dig uppdaterad om vad som händer på Stall Hamra via Nyhetsbrevet.

Skriv in din mail här nu med detsamma :)