Att göra i Maj och Pay and Jump

Nu är Maj nästan slut och vi har redan fått en härlig sommarvärme som vi Nordbor har längtat efter i månader. Några hästar släpptes tidigt på bete men då temperaturen föll igen och stannade på några plusgrader om dagen och det var frost på natten så slutade gräset att växa. Men nu är det mer än fullfart på grästillväxten och vi har betesputsat flera hagar med traktorn.

Ett uppskattat lyft för anläggningen är att sargen blivit vit! Tack alla som hjälpt till med detta. Lovorden har varit många. Någon har även tittat i taket för att se om belysningen förstärkts på något sät för att ge det ljusare intrycket. Bra blev det och stort tack till Helen och Dan och alla som hjälpt till med projektet!

Vi har köpt nya rosetter och den nya modellen har ett hästhuvud tryckt på kransen och finns i färgerna blå/rött och Blå/gult. Visst är de fina?

Vid pennan, Sofia

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har redan haft två Pay and Jump i år på Stall Hamra, våra Pay and Jump känns etablerade och vi har haft många starter. På långfredagen var det rekord med nästan dubbelt antal i starter mot vad vi haft tidigare. Den 1 maj var det en del som inte kom på grund av Kvarka i Ljungskile men ändå rekord mot förra året.

Många fina starter och så duktiga barnen är, när man tänker tillbaka till sin egen tid som ponnyryttare så tränade vi inte så seriöst och resultatet blev därefter. Idag så är barnen och ungdomarna välskolade i sin ridning. Kul med så fina ritter och särskilt roligt med de ekipagen som står på Stall Hamra. 

Säkerheten är viktig för oss och Er som kommer för att hoppa, det får inte hända några olyckor och vi gör vad vi kan på Stall Hamra för att undvika detta. En viktig faktor är att det ska vara lugnt och fint, ingen ska känna sig stressad utan allt får ta den tid som behövs.  

I stort var det samma funktionärer på båda tävlingarna och vi fungerar verkligen som ett bra team! Det värmer extra mycket när flera av Er har uttryckt en vilja och intresse för ytterligare ett datum till pay and jump under sommaren! Så det ska vi försöka hinna med, flera av dem som var här och hoppade ville inte vänta till augusti igen utan kommer gärna tidigare.

De pengar som nu har kommit in har vi använt till en extra högtalare som förser publiken vid paddocken med bättre information. (det kommer även en i cafét senare) Det kändes riktigt bra när man kunde följa tävlingen på ett bekvämt sätt och alla hade bra information. Det är även en ny mixer installerad som gör att Ni nu kan ansluta er mobiltelefon för att lyssna på egen musik när ni rider.

Stall café som hålls av fam Nielsen har nästan sålt slut vid båda tillfällena och Ödsmålsburgaren har försett oss med traktens godaste burgare. Lotta Nävergårdh har hållt i framhoppningen på ett säkert och föredömligt sätt tillsammans med sin sambo Henrik. Paret Brinkhoff/Andreasson sköter parkeringen så att alla har fått plats på parkeringen, bra pusslat! Hinderbanan har Karin J tagit hand tillsammans med Victoria och Gunilla så ändring av höjderna fungerat snabbt och bra, även grindar och vattenmattor har kommit fram så fort höjden medger det. Ett särskilt tack till Linda S som tagit ansvaret över sekreteriatet ifrån undertecknad. Sedan är det fler som hjälper till i mån av tid och möjlighet och fler har hjälpt till med att förberedelserna där frambyggnad och bortbyggnad ingår, ett stort tack till var och en av er!! Tackar för att ni läst mina rader, Sofia W

Se gärna på bilder från tävlingarna /klicka-har

 

 

3 May 2017

                                                                                                                                  

 

Välkomna till Stall Hamra

 

Dan  Westergren

0701-582985

nellie@stallhamra.se

0705-776495

sofia@stallhamra.se

0705-776376

 

Håll dig uppdaterad om vad som händer på Stall Hamra via Nyhetsbrevet.

Skriv in din mail här nu med detsamma :)